Vincent Valentijn studeerde in 2007 af als architect aan de TU Eindhoven. Hij heeft naast zijn opleiding architectuur ook ethiek en sociale- en cognitieve psychologie gestudeerd. Dit vanuit zijn idee dat architectuur in basis altijd tot stand moet komen uit maatschappelijke betrokkenheid, de menselijke beleving en sociale context zijn elementen die in geen enkel ontwerp mogen ontbreken.

Van 2005 tot 2014 was hij werkzaam als architect bij RAU architecten in Amsterdam, zeer bekend om hun prestaties, innovaties en voortrekkersrol op het gebied van duurzaamheid. 

Een goed ontwerp komt volgens hem tot stand door de vraag van de opdrachtgever zo goed mogelijk te herinterpreteren. De architect moet niet alleen de gewenste kwaliteiten helder krijgen maar vanuit zijn expertise onverwachte potenties toevoegen. 

Renz Pijnenborgh is pionier op het gebied van biologisch bouwen in Nederland. In 1982 richtte hij zijn bureau Archiservice op, met als belangrijkste doel milieubewuste gebouwen ontwerpen en bouwen. Een belangrijke leidraad in zijn werk is een gezond binnenmilieu, daarvoor ontving hij in 2008  de oeuvreprijs ‘Gezond Binnen’.

In 1985 ontwierp hij bovendien het allereerste ecologische cpo project in Nederland, een volledig zelfbouw project in hout en met de voor zijn werk inmiddels zo kenmerkende grasdaken. Hij heeft in zijn carrière al vele ecologische (CPO) projecten uitgevoerd die inmiddels als voorbeeld gelden. 

Met ‘de Brabantwoning’ als zuinigste sociale huurwoning van Nederland liet hij in 2012 zien dat gezond wonen betaalbaar en toegankelijk te maken is. 

Kim Verhoeven woonde en werkte na haar studie bouwkunde twee jaar in Afrika. In 2011 studeerde ze cum laude af als architect aan de Academie van Bouwkunst in Amsterdam, ontving een eervolle vermelding bij de Archiprix en met steun van het Architectuur Fonds begon ze in 2012 haar eigen ontwerppraktijk onder de naam Studio Pekka.

Haar werk wordt gekenmerkt door haar enorme betrokkenheid tot de opdracht. In haar werkwijze vormen de gebruiker en de aanwezige context het uitgangspunt om uiteindelijk te komen tot een ontwerp waarbij zowel de beleving als wel functionaliteit voorop staan.

Ze is gedreven in het creëren van mogelijkheden, door haar vastberadenheid weet ze nieuwe mogelijkheden te concretiseren, zonder de opgave uit het oog te verliezen.

Vincent Valentijn

co-founder | architect

Renz Pijnenborgh

co-founder | architect

Kim Verhoeven

co-founder | architect

WIL JE MEEWERKEN AAN ONZE DUURZAME & GEZONDE PROJECTEN?

Ben je een ondernemende zelfstandige en spreekt onze visie je aan?
Wij staan altijd open voor nieuwe collega-ondernemers die onze coöperatie, en daarmee zichzelf, willen versterken.
Als je geinteresseerd bent en er is een wederzijdse klik, dan bieden we je de keuze uit twee vormen lidmaatschap:
een netwerk lid of een volledig lid, als tussenvorm bestaat een eenjarig aspirant lidmaatschap.

gezond

biobased

energie

ecologie

sociaal

cpo

error: please: contact us to use our content