Collectief Particulier Opdrachtgeverschap

CPO is een ontwikkelvorm die valt binnen het particulier opdrachtgeverschap. Bij deze ontwikkelvorm houdt een groep particulieren (collectief) volledige zeggenschap over de uiteindelijk te realiseren woningen. Met CPO worden gemeenschappelijke en individuele woonwensen optimaal vertaald, de groep bepaalt zelf hoe zowel het gezamenlijk plan als zijn/haar woning er uit komt te zien, zowel van binnen als buiten.

Wij hebben ruime ervaring in het ontwerpen van ecologische CPO-projecten, we hebben veel kennis over zelfbouw, innovatieve bouwtechnieken, bio-based materialen, mogelijkheden voor eigen energie opwekking en het ontwikkel- en bouwproces.

Voor ons betekent bewonersparticipatie: samen met bewoners in proces zijn om een kwalitatieve duurzame woonomgeving met woningen met een eigen en gezamenlijk karakter te ontwerpen en te ontwikkelen. Dit gaat altijd in dialoog tussen ambities en mogelijkheden. We proberen hierbij ruimte te geven aan uiteenlopende persoonlijke en gezamenlijke wensen van individuen en de groep zonder de haalbaarheid uit het oog te verliezen.

De gebruikers als opdrachtgever spelen in het gehele proces een actieve rol. Door middel van diverse ontwerp sessies, informatie-avonden en gezamenlijke workshops kijken we met de groep naar mogelijkheden en inventariseren we wensen. Zo ontwerpt iedereen mee aan een plan. Dit resulteert altijd in een woonproject van hoge kwaliteit, waarin bijzondere woonwensen tot werkelijke uitvoering hebben kunnen komen.

In de workshops en sessies proberen we grip te krijgen op de materie, welke vraagstukken leven er,  welke onderdelen spelen een belangrijke rol in het plan, zijn ze realistisch. Hierop reageren wij middels een aantal (ruimtelijke) voorstellen/ studies, die we in de groep voorleggen en bespreken. We maken hierin veelal gebruik van 3D modellen en/of schaal-maquettes om iedereen zo veel mogelijk inzicht te geven en actief te betrekken in het totaalplan en de planvorming. 

 

 

 

error: please: contact us to use our content