ecologische en zelfvoorziendende vakantiewoning

autark cadzand

KlantParticulier
ServiceArchitecture, concept + technische uitwerking
Fase opgeleverd in 2017
LocatieCadzand, NL
TeamRenz Pijnenborgh | Vincent Valentijn

Het ontwerp van deze privéwoning is ontstaan vanuit een holistische en duurzame benadering. De klant voor dit project is een innovator op het gebied van woningautomatisering en een bekende bepleiter voor duurzame architectuur in Nederland. De opgave was een huis te creëren dat een innovatieve relatie tussen technologie en natuur laat zien.

De woning heeft een totale oppervlakte van 210 vierkante meter en is gelegen in Cadzand, een zomerhotspot aan de Zuid Nederlandse Noordzeekust. Het geheel is opgebouwd uit massief hout (CLT) en grotendeels in een Duitse fabriek geprefabriceerd op basis van 3D BIM tekeningen welke door ons zijn geproduceerd. In slechts drie dagen werd het huis op locatie volledig geassembleerd.

Er is gebruik gemaakt van biobased materialen, zo bestaat de fundering uit cellenbeton, de hoofddraagstructuur uit massief hout en de isolatiematerialen uit natuurlijke hennepvezels. Ter behandeling van het hout zijn natuurlijke verven op basis van lijnolie toegepast. 

De woning is volledig off-grid ontworpen en heeft een positieve ‘footprint’. De woning wordt verwarmd door een massa-verwarming (van leem) en een laagrendement vloerverwarming, door de woning extreem goed te isoleren is de warmtevraag beperkt.  Het zonnedak met PV panelen levert voldoende energie voor het hele huis, de auto’s en zelfs voor een aantal buren als de familie weg is. Er wordt gebruik gemaakt van een natuurlijk ventilatie systeem en een  ultramodern domoticasysteem.

 

 

error: please: contact us to use our content