dagbesteding zorg en ecologische kinderboerderij

de Binckhorst

KlantCello zorg
ServiceLandschappelijke inrichting, architectuur en duurzaamheidsconcept
Fase in ontwikkeling
LocatieLandgoed 'de Binckhorst' Rosmalen, NL
TeamKim Verhoeven | Vincent Valentijn | Edward Erasmus

‘Boerderij de Binckhorst’ is een dagbestedingsplek welke onderdeel uitmaakt van Cello’s woon-zorgterrein de Binckhorst, een woonlocatie voor mensen met een beperking in het buitengebied van Rosmalen. Op het Zuidelijke deel van het terrein staan zorgwoningen tussen het groen met centraal daarin diverse voorzieningen nabij de entree. In het Noordelijke, achterste deel van het beboste woon-zorg-terrein liggen nu wat weidegebieden en een grotediversiteit aan dierenverblijven.

De opgave bestaat uit twee onderdelen, enerzijds een boerderij waarin het onderkomen en de zorg voor de dieren beter georganiseerd wordt – en daarmee beter toegankelijk voor bewoners van binnen en buiten de instelling. En anderzijds het realiseren van een dagbesteding waar de nodige zorg voor handen is en bewoners op zichzelf kunnen zijn. 

De opdrachtgever heeft bij de uitvraag expliciet gevraagd om een ecologische benadering van de opgave. In de optiek van Archi3o betekende dit niet een voorstel voor architectuur ‘op zich’ maar een ecologische en breed geöriënteerde herstructurering van het terrein als geheel, met de ecologische gezonde gebouwen daarin ingebed. Vanuit deze visie werken wij momenteel met Cello aan het ontwerp.

website Cello

error: please: contact us to use our content