ecologische zelfbouw woning

ecofabriekje

KlantParticulier
Servicedoorontwikkeling ontwerp, technische uitwerking voor zelfbouw
Fase in aanbouw
LocatieCulemborg, NL
TeamRenz Pijnenborgh | Vincent Valentijn | Kim Verhoeven

Het ontwerp voor deze woning is ontstaan in nauwe samenwerking met Jacco en Femke, de toekomstige bewoners, zij kwamen zelf met verschillende schetsen en veel creatieve ideeën die we als leidraad hebben gebruikt voor het definitieve ontwerp.

De opgave was een huis te creëren wat ecologisch duurzaam en volledig in zelfbouw uit te voeren is, het moest daarvoor bovendien ook afgestemd worden op materialen die (tweedehands) ‘gevonden’ zouden moeten worden.

De woning heeft een netto vloeroppervlak van ca 170 vierkante meter en is gelegen in Culemborg. Het huis wordt opgebouwd uit ter plekke geconstrueerd houtskeletbouw wat geïsoleerd wordt met thermohennep en houtvezel isolatieplaat. Alle te gebruiken materialen zijn biobased en ‘gezond’ zo worden bijv. de houten onderdelen behandeld met natuurlijke verven op basis van lijnolie.

De woning heeft een positieve ‘footprint’ en wordt verwarmd door een massa-kachel (van leem) in combinatie met een laagtemperatuurs vloerverwarming, door de woning extreem goed te isoleren is de warmtevraag zeer beperkt terwijl er toch volledig natuurlijk wordt geventileerd.

kijk zelf maar eens op hun website hoe ver de bouw gevorderd is.

error: please: contact us to use our content