A3O koploper ‘Nul op de meter woningen’

RVO.nl (Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland) heeft in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties de brochure: ‘Nul op de Meter – Ervaringen van vernieuwers in de woningbouw’ opgesteld.

In de brochure staan de resultaten van een inventarisatieonderzoek met zeven partijen die toonaangevend zijn in de ontwikkeling van vergaand energiezuinig bouwen.

De koplopers laten zien dat door een kundige aanpak van het proces zowel de (energetische) kwaliteit, als de bouwtijd en de prijs-kwaliteitverhouding van woningen aanzienlijk kan verbeteren.

RVO.nl (Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland) heeft in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties de brochure: ‘Nul op de Meter – Ervaringen van vernieuwers in de woningbouw’ opgesteld.

In de brochure staan de resultaten van een inventarisatieonderzoek met zeven partijen die toonaangevend zijn in de ontwikkeling van vergaand energiezuinig bouwen.

De koplopers laten zien dat door een kundige aanpak van het proces zowel de (energetische) kwaliteit, als de bouwtijd en de prijs-kwaliteitverhouding van woningen aanzienlijk kan verbeteren.

 

Archi3o / Archiservice is van deze 7 koplopers de enige niet-ontwikkelaar, als architect bekijken we ‘nul op de meter’ niet alleen vanuit financieel perspectief (wat de rol van ontwikkelaars is) maar ook vanuit een integrale benadering waarin levenskwaliteit voor bewoners en omgeving voorop staan.

Nul op de meter – Ervaringen van vernieuwers in de woningbouw

Welke stappen hebben de vernieuwers in de woningbouw in de afgelopen jaren hebben gezet om tot hoge energieprestaties te komen. Welke keuzes maken zij en waar staan ze nu? Welke technieken passen zij toe? Hoe organiseren zij het bouwproces? (mei 2015)

 
 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: please: contact us to use our content