MakersLab 2019

SPARK Campus opent voor de zomer van 2019 de Makers Zone op het Grenco-terrein in de Spoorzone van ’s-Hertogenbosch. Het MakersLab van circa 1.000 m2 , krijgt verschillende werkplaatsen met hoogwaardige techniek zoals 3D printers, lasersnijders en robotica, maar geeft ook ruimte (oude) ambachten opnieuw te ontwikkelen door ze te “verslimmen”. Het lab en deze opzet spelen in op de grote vraag naar technici met juist dit type ‘new skills’. Particulieren en bedrijven kunnen via een abonnement of een traject op maat toegang krijgen tot de makerszone.

In het lab vinden ook workshops en lezingen plaats. SPARK kreeg vanwege haar netwerk en projecten, vandaag het predicaat ‘smart industry fieldlab’ vanuit het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Hiermee is SPARK het eerste initiatief uit de bouwsector dat zich via dit netwerk verbindt aan de smart industry.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: please: contact us to use our content