Zelf bouwen met stro

De leden van bewonersgroep ‘de Woongaard’ bouwen zelf hun gemeenschappelijke ruimte uit oude bouwmaterialen en stro!

Voor de door ons ontworpen gemeenschappelijke ruimte zijn de leden van de Woongaard op zoek gegaan naar bouwmaterialen die ze van sloopbedrijven konden inkopen. Ze gebruiken betontegels en oude meerpalen voor de fundering, gebruikt harthout voor de vloeren, oude gelamineerde spanten van een oud tankstation, oude voordeuren en nog veel meer ‘sloophout’. Wij hebben vervolgens de bouwkundige uitwerkingen weer aangepast aan de beschikbare materialen èn de afmeting zo bebaald dat er zo veel mogelijk ‘hele’ strobalen in verwerkt kunnen worden om het gebouw te isoleren.

Op dit moment gaat de bouw erg hard en we zijn al erg nieuwsgierig hoe het er allemaal uit zal zien straks als er leemstucwerk is aangebracht.

Overigens zal ook de gevelbekleding van de aanbouwen van de woningen gemaakt worden uit recycle-hout afkomstig van lokaal ‘geoogste’ meerpalen. Het verwerken zal allemaal door de bewoners zelf gedaan worden.

Zie ook het artikel van Omroep Zeeland

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: please: contact us to use our content