Vincent spreekt als expert op Stikstof debat

Bij RUW kijken we graag vooruit. Zo óók met stikstof. Dus na de recente landbouw demonstraties met een zee van tractoren op de Pettelaarse Schans, of de bouw-protesten, is het tijd om de toekomst te verkennen.

18.000 bouwprojecten liggen stil. Het stikstofoverschot is een ecologisch drama en het is slecht voor onze gezondheid. Planten, insecten, dieren en wijzélf lijden onder de hoogste stikstofuitstoot van Europa. Weer zijn we het vieste jongetje van de klas. Maar er zijn natuurlijk oplossingen. Tijd voor de verbeelding.

Moeten we als ‘mens’ gaan krimpen? Natuurgebieden verplaatsen? We zijn #trotsopdeboer, maar wat voor een boer is dat over 20 jaar? Maken ze dan nog wel dierlijk voedsel of hebben ze allemaal hun land in voedselbos veranderd? En wat eten we dan? We nodigen sprekers uit die een nieuw geluid willen laten horen of direct betrokken zijn bij de stikstofproblematiek. Hoe gaan we anders bouwen? Hoe gaan we op een andere manier ons eten produceren én consumeren? Wat doen we met de diesels en de vliegtuigen? Hoe ziet stikstofarm Nederland er over 20 jaar uit? Waar moeten we volgens de betrokkenen voor kiezen? Hierna weet je waarheen.

 

PODIUMGASTEN:
Een STEVIGE line-up! Wouter van Eck van Foodforest Ketelbroek, Hendrik Hoeksema, ZLTO, Arne Hendriks met kunstproject ‘the incredible shrinking man’, Vincent Valentijn van ecologisch architectennetwerk Archi3o, Bartel van Dinther van A van Liempd Sloopbedrijven en docenten en studenten van de HAS over de toekomst van het boeren.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: please: contact us to use our content