Écoquartier à Stival. Présentation ce samedi 14 septembre

Zaterdag 14 februari presenteerde onze opdrachtgeefster Florence Caillier het plan voor een ecologische uitbreiding van het dorp Stival van 8000 m2. Het plan omvat een ecologische wijk welke in CPO tot stand zal komen, een locale biomarkt met bakker en gemeenschappelijke voorzieningen voor bewoners, twee permacultuur tuinen en een faciliteit voor begeleid wonen.

Ze ontving in de bibliotheek van Pontivy meer dan 90 geïnteresseerden uit de weide omgeving en lichtte alle plannen toe, bijgestaan door onze locale architect Pierre Yves, waarmee we voor deze opdracht intensief samenwerken.

De burgermeester en ambtenaren (waarmee Kim en Renz al voor de zomer de plannen presenteerden en afspraken maakten) waren al enthousiast en er blijkt nu veel interesse. Er zijn al veel gegadigden, zowel voor de locale biologische ‘supermarkt-coöperatie’ als voor het wonen.

Wij gaan volle kracht verder en produceren de komende maanden een plan voor de indiening en de gesprekken met deelnemers zullen starten!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: please: contact us to use our content