Subsidie toegekend voor Documentaire ‘de Woongaard – de idealen wijk’

Documentaire maker Jacomien Kodde (de zaak Kodde) maakt de film ‘de Woongaard | de idealen wijk’ (waarbij wij betrokken zijn irt de stedenbouw, architectuur, brede duurzaamheids-advisering, bouwtechniek en het proces) en heeft daarvoor ondersteuning gekregen van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie in de categorie architectuur.

Filmmaker Jacomien Kodde wil in de film ‘De Woongaard | De idealen wijk’ de totstandkoming van een ecologische wijk in Serooskerke vastleggen.
Op basis van CPO (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap) werken vijfentwintig gezinnen sinds 2013 op een voormalige perenboomgaard toe naar een eigen, zelf te bouwen bio-based woonomgeving, met onder meer een natuurlijke speelruimte voor kinderen en een voedselbos.

De aanvrager is gefascineerd door de vasthoudendheid van de bewoners en wil de groepsdynamiek in beeld brengen. Er wordt daarbij gefocust op de frictie tussen de idealistische uitgangspunten en de persoonlijke belangen, de afhakers, het bouwproces en de impact van de aanwezigheid van de beschermde rugstreeppad in het gebied. Wat betreft de verspreiding van de film wil de aanvrager met name inzetten op de eigen social media, reguliere kanalen als kranten en tv en (groene) filmfestivals.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: please: contact us to use our content